Προσοχή στους καθηγητές 

(Γράφτηκε ΤΕΤΆΡΤΗ, 4 ΙΟΥΝΊΟΥ 2008)

Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα σπίτι τους λόγω έλλειψης χρόνου. Προσοχή όμως στις "παγίδες":

1. Επιλέξτε ένα καθηγητή φιλόλογο που έχει σπουδάσει το αντικείμενο, που είναι η δουλεία του, που ασχολείται καθημερινά με την διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας … και όχι να δουλεύει το πρωί στην ‘’Τράπεζα’’ και το απόγευμα να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Δεν μπορεί να ασχοληθεί μαζί σας … δεν έχει χρόνο!

2. Προσοχή στις Ιταλίδες που ζουν στην Ελλάδα ή στους Έλληνες που έζησαν για ένα διάστημα στην Ιταλία και παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα. Δεν είναι η δουλειά τους … δεν είναι φιλόλογοι. Και εμείς μιλάμε πολύ καλά ελληνικά … αλλά δεν μπορούμε να τα διδάξουμε. Σκεφτείτε ότι παρόλο που γεννηθήκαμε και ζούμε στην Ελλάδα, τα ελληνικά τα μάθαμε από ειδικευμένους καθηγητές φιλόλογους και όχι από καθηγητές ‘’Μαθηματικών’’ …

3. Προσοχή σε αυτούς που έχουν στα χέρια τους ένα πιστοποιητικό γνώσης τύπου celi 3, celi 4, celi 5 κλπ. … Είναι απλά μια πιστοποίηση γνώσης κάποιου επιπέδου. Και τα παιδάκια τελειώνουν το δημοτικό ή το γυμνάσιο και έχουν ένα απολυτήριο - πιστοποιητικό σπουδών … αλλά δεν έγιναν ξαφνικά φιλόλογοι … Δεν μπορούν να διδάξουν την ελληνική γλώσσα!

Προσοχή στους Αυτοαποκαλούμενους καθηγητές … Καθηγητής δεν γεννιέσαι …. Σπουδάζεις! Δεν είναι ταλέντο … και ο χώρος των Ιταλικών δεν είναι talent show …

Γι’ αυτό ζητήστε πάντα Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών ... ( υποχρεούται να έχει αν είναι νόμιμος με επάρκεια ) ... αν δεν έχει ζητήστε να δείτε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ... και αν δεν υπάρχει βρείτε άλλον … ή απευθυνθείτε σε ένα εξειδικευμένο κέντρο ιταλικής γλώσσας!

Η επιλογή είναι δική σας!

Τριανταφύλλου Ευστάθιος

Καθηγητής Ιταλικών - www.italika.gr

( Το άρθρο είναι μεταφορά από το παλιό blogs )

Μεταβείτε στο Αρχείο Αναρτήσεων : Blog