(Γράφτηκε  ΣΆΒΒΑΤΟ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2008)
Χρόνια τώρα οι έλληνες προτιμούν τα Ιταλικά πανεπιστήμια για να σπουδάσουν αφήνοντας έτσι στους Ιταλούς αρκετό συνάλλαγμα.
Αλλά ένα από το πρόβλημα ξεκινά όταν τα ελληνόπουλα αναζητούν πληροφορίες στο Ιταλικό Ινστιτούτο ή Προξενείο σχετικά με τα Ιταλικά πανεπιστήμια, τα δικαιολογητικά και τις σχολές.
Το ίδιο χάος … η ίδια μυστικότητα όπως με τα celi και το πανεπιστήμιο της Περούτζια.
Πληροφορίες δεν υπάρχουν πουθενά … περιορίζονται μόνο σε μερικά ιταλικά link που σε παραπέμπουν στο Ιταλικό Υπουργείο παιδείας … λες και όλοι γνωρίζουν την Ιταλική γλώσσα.
Δεν ανακοινώνουν πια ούτε την εγκύκλιο με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες των εξετάσεων … λες και πρόκειται για κρατικά μυστικά.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι όφελος έχουν … γιατί το κάνουν;
Δεν έχουν την τεχνογνωσία; Δεν έχουν χώρο στο internet; ( μπορώ εγώ να τους διευκολύνω και στα δυο … ).
Είναι κρίμα χιλιάδες ελληνόπουλα να κάνουν ολόκληρα χιλιόμετρα για να πάνε στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη ( στο Ιταλικό Ινστιτούτο – Προξενείο ) για να ενημερωθούν.
Και όταν πηγαίνουν … έκπληκτοι ανακαλύπτουν ότι πρώτα έπρεπε να είχαν τηλεφωνήσει … έπρεπε να είχαν κλείσει ραντεβού … στην καλύτερη περίπτωση θα περιμένουν μια ή δυο μέρες ( γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση όλες τις ημέρες… ) και στην χειρότερη περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν μια εβδομάδα … ( εξαρτάτε από την περίοδο ) ή να ξανακάνουν τον κόπο να ξαναπάνε κάνοντας και ξανακάνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα …
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση ταλαιπωρία … γιατί θα πρέπει να αναλαμβάνουμε εμείς αυτό το ρόλο … δίχως να μπορούμε να παρέχουμε πλήρη και έγκυρη ενημέρωση.
Αν δεν μας θέλουν στα Ιταλικά πανεπιστήμια …. να μας το πουν ξεκάθαρα!
Δεν χρειάζεται να μας ταλαιπωρούν …
Τριανταφύλλου Ευστάθιος
Καθηγητής ιταλικών - www.italika.gr
( Το άρθρο είναι μεταφορά από το παλιό blogs )
Μεταβείτε στο Αρχείο Αναρτήσεων : Blog